Utsikten, Gaularfjellet

Utsikten, Gaularfjellet

Prosjektet på Utsikten er et stort, trekantet betongflak plassert i veikanten og med utsyn over et majestetisk landskapsrom. Flaket er 80 cm tykt, men ligger tilsynelatende lett oppå terrenget med hjørner som stikker ut og opp i luften. Bilene kjører helt ut på betongflaket som på et podium i landskapet og de besøkende kan bevege seg fra snipp til snipp og oppleve den storslagne naturen fra ulike ståsteder.

For å sikre optimal plassering og utnytte stedets ulike kvaliteter har prosjektet i flere omganger blitt prøvebygget i full størrelse på tomten.

Arbeidet med betongkonstruksjonen har vært meget utfordrende grunnet beliggenheten på fjellet, avansert geometri og høye krav til kvalitet.

Utsikten er hedret med Norsk betongtavle 2016, Veidekkes nordiske betongpris 2015 og var finalist til Årets Anlegg 2016.

Utsikten mottok andreplass i kåringen European concrete award 2018 i konkurrane med mange anleggsprosjekter i Europa: http: http://www.bygg.no/article/1373006

Utsikten mottok hedrende omtale i kåringen  fib 2018 Awards for Outstanding Concrete Structures : https://www.fib-international.org/blog/352-fib-awards-for-outstanding-concrete-structures-2018.html

Link til filmer på youtube:

 

Kontaktperson

Eivind Nygaard
Mobil: 97782475
Email: en@code.no

Oppdragsgiver

Nasjonale Turistveger, Statens vegvesen

Samarbeidspartner

Veidekke Sandane

Filer til nedlasting

Andre prosjekter som kan interessere deg: