Ullevål Tårn

Ullevål Tårn

Ullevål Tårn på Ullevål står blant høyreiste aske- og lønnetrær i et etablert boligområde sentralt i Oslo. Boligene er del av den urbane byen samtidig som de har en tilbaketrukket posisjon i grøntdraget. Felles utearealer mot sør knytter seg på parkdraget som går gjennom området. Det nye tårnet bevarer åpenheten i nabolaget: man kan bevege seg gjennom bygget og ut i det grønne nærområdet.

Leilighetene har inngang fra en felles oppgang i midten av bygget og åpner seg ut mot hjørnene og trærne rundt. Det er fire leiligheter per etasje. Alle hovedoppholdsrom er i et hjørne med store, åpne glassfelt og balkonger som varierer i størrelse og orientering. Som grener på et tre danner de egne steder i høyden for hver enkelt bolig. Leilighetene har fleksible planløsninger som kan tilpasses og bygges om.

Private hager på bakkeplan og tak gir tårnet en grønn ramme og gode utearealer for boligene. Trekledning, fargebruk og gode, snekrete detaljer gir bygningen en varm lød og et egenartet arkitektonisk uttrykk.

Ullevål Tårn er hedret med Oslo Bys Arkitekturpris for 2016.

405NEU

Kontaktperson

Ole Henrik Einejord
Mobil: 909 81 197
Email: oe@code.no

Oppdragsgiver

Solon Eiendom v/ Tom Andre Svenning Gulltveit

Samarbeidspartner

Filer til nedlasting

Andre prosjekter som kan interessere deg: