Espenes, Nasjonale turistveger

Espenes, Nasjonale turistveger

Espenes – en liten pause i storslått natur

Når man legger ut på en reise har den ofte en definert destinasjon. Mange har erfaringer fra bilreiser langs vestlandsfjordene i Norge, gjerne karakterisert av lange fergekøer, bommer som glir ned i det du skal kjøre inn på fergen og veien videre i tett trafikk.

Espenes som turistvegprosjekt tilbyr en pause i overgangen mellom fjord og fjell. En pause lagt til bratte fjell, steile knauser og med fjorden som naturlig blikkfang og følgesvenn. Det er dette landskapsrommet konstruksjonen på Espenes ønsker å omfavne. Gjøre Espenes til en attraktiv «pause-destinasjon» som setter naturopplevelsene i spill gjennom skiftninger i lys, luft, vær, vind og ulike årstider.

Den dobbeltkrumme takkonstruksjonen har en horisontal taklinje, som er referansen til fjorden og en bølgende taklinje, som er referansen til fjellsidene. Når man raster under takvelvene, oppleves forskjellige utsnitt av landskapsrommet sammen med lysets skiftende refleksjoner i stålet.

Konstruksjonen er 64 meter lang, 4 meter bred og har et høyt signalpunkt som henvender seg mot veien, og en lavere dobbeltkrum takkonstruksjon som henvender seg mot fjorden. Det høye signalpunktet er servicebygget med toaletter og den lave dobbeltkrumme takkonstruksjonen er de overbygde rasteplassene. Hele konstruksjonen er bygget i rustfritt stål, med en platetykkelse på 6mm og det er 8m mellom søyleparene. Det er den dobbeltkrumme skallkonstruksjonen som gjør det mulig å klare konstruksjonsspennet på 8m med 6mm platetykkelse. Den varierende høyden i de dobbelkrumme takmodulene er strukturelt nødvendig for at konstruksjonen skal være stabil i sin helhet.

 

Les også om prosjektet på: C3GLOBE

Kontaktperson

Bjarne Ringstad
Mobil: 996 17 827
Email: br@code.no

Oppdragsgiver

Nasjonale Turistveger, Statens vegvesen

Samarbeidspartner

Filer til nedlasting

Andre prosjekter som kan interessere deg: