HomeCode: architecture

The different housing typologies is distributed in a rational layout, leaving specific areas for social interaction – Roof terrace, kitchens / common rooms, park on the ground floor.

The building is planned and built in accordance with sustainable principles:

  • Recycled concrete.
  • 30% less brick consumption by choosing to mount the bricks standing.
  • A compact building volume, thick walls and robust details reduces heat loss / energy consumption (90 kWh/m2/year).
  • Non toxic materials
  • Waste is divided in five fractions, Compost reactor.

Privacy vs. Social interaction

Code: 217PIL
Project: Student Housing
Programme: 129 Units
Type of Commission: Competition 1. Prize
Client: Studentsamskibsnaden i Oslo
Contractor: PEAB AS
Location: Pilestredet Park, Holbergsgate, Oslo (NO)
Size: 7 200 M2
Budget: 12 000 000 EUR
Period: 2003 - 2006
Status: Completed November 2006

Awards:
The Norwegian State Building Award 2007